Turkansaari templom Ouluban

Az Oului rendőrség és Petrus Schroderus új karácsonyi dallal jelentkezett. Ezzel kíván a rendőrség nyugodt karácsonyt, és kéri a finneket, hogy az ünnepek alatt is maradjanak otthon. Majd hozzáteszik: nem vagy egyedül, kérj segítséget! Sajnos Finnországban is sokakat megvisel a bezártság, nekik is szól ez a dal. 

 

„Úgy gondoltuk, hogy ilyenkor, amikor sok ember van bezárva a négy fal közé, jót tehet a videó. Különösen, hogy hagyományos finn karácsonyi hangulatot áraszt” – mondta el Petrus Schroderus, az Ouluban élő rendőr és tenorista, akit már korábbi írásunkban bemutattuk.

 

 

 

Ének: Petrus Schroderus
Zene: Jean Sibelius
Vers: Zacharias Topelius: En etsi valtaa loistoa
Orgona: Emilia Soranta, Karjasilta templom
Helyszín: Turkansaari szabadtéri múzeum, Oulu
Technika: Ilmari Mäenpää és Elias Mäenpää
Segítők: Sari Karhu, Hennamaria Rantakeisu, Eine Mäenpää, Tuomas Sälkiö és Heikki Järvi

 

 

Petrus Schroderus  

A film felvételeit a Turkansaari szabadtéri múzeum templomában készítették. Az öreg fatemplom (Turkansaaren kirkko) 1694-ben épült, és akár 120-an is elférnek az istentiszteleten.

 

 Turkansaari templom

Turkansaari szabadtéri múzeum öreg temploma
Kép: Estormiz/Wikipedia

Az éneket és az orgonakíséretet a Karjasilta városrészben álló templomban vették fel. (Karjansillan kirkko, panorámafelvétel a templom belsejéről és környezetéről)

Petrus Schroderus és dalai nagyon népszerűek Finnországban. A Youtubon 2020-ban a legnépszerűbb finn film az ő dala volt, amelyet tavasszal mi is bemutattunk. Ezt közel 2,9 millióan nézték meg.

 

Kapcsolódó írásaink:

A tenorista rendőr: Petrus Schroderus

Artturi, a rendőrrénszarvas Lappföldön

Forrás: Yle.fi