Erkki Makkonen –31 Celsius-fokban úszik a jeges vízben

Mindenkit érdekel, mi a hosszú, egészséges élet titka, a 91. évében járó, Savonranta településen élő Erkki Makkonen szerint ez a kemény munka, a lékúszás és a rozskenyér.

 

A 91. évében járó, finn Erkki Makkonen szerint a hosszú, egészséges élet titka a kemény munka, a lékúszás és a rozskenyér

 

A Savonsanomat videóján láthatjuk, amint a jó egészségnek örvendő Erkki Makkonen –31 Celsius-fokban úszik a jeges vízben. A nagy hó miatt négykerekű roller-járókerettel megy a folyópartra, a hideg miatt pedig kabátot kellett húznia. A parton levetkőzik, beleereszkedik a jeges vízbe, úszik előbb árral szemben, majd vissza. Hazafele, a víztől 200 méterre fekvő szaunába már csak fürdőnadrágban és kabátban megy átmelegedni.

 

Hazafele, a víztől 200 méterre fekvő szaunába már csak fürdőnadrágban és kabátban megy átmelegedni

 

„Általában csak fürdőnadrágban meg sapkában megyek úszni, de ma olyan erős volt a szél, hogy kabátot kellett vennem.”

 

 

Tavaly, 90 évesen nyerte kategóriájában a Szibériában rendezett lékúszó világbajnokságot, és idén is tervezi, hogy megméretteti magát a versenyen. A tervek szerint március 7-én indul a 2800 kilométerre fekvő Tyumenybe a világbajnokságra, ahol az nyer, aki a 25 méteres pályán legelőször ér célba.

 

A furcsa finn versenyekről szóló cikkünkben egy lékúszó versenyről szóló videót is bemutatunk, ahol 1:35-nél Erkki Makkonen is megszólal.

 

A világbajnokság előtt Perunkába szeretne még menni gyakorolni, mert ott van egy nagyobb medence, valamint hetente 2-szer, 3-szor még edzőterembe is jár Erkki Makkonen, hogy fogyjon egy kicsit a nagy verseny előtt.

 

90 évesen lett lékúszó világbajnok Erkki Makkonen

 

„Még nincs itt az ideje az öregedésnek” – teszi hozzá végül Erkki Makkonen.

 

Forrás: www.savonsanomat.fi